MIL HASHIM ~ TITIPAN SEKADAR PERKONGSIAN CERITA
SITEMAP + ABOUT + YOUR SPACE + LIVE + BLOGLISTS

Petanda Kelopak Mata Bergerak

Assalamualaikum...
Saya tertarik dan menarik dari cerita dari hati... Selamat menarik .... he...he...he...
Hasil google "Petanda Kelopak Mata Bergerak" ::
  • Kelopak mata sebelah kanan bahagian atas – nak tengok / akan berjumpa orang jauh atau lama terpisah atau akan mendapat berita baik
  • Kelopak mata sebelah kanan bahagian bawah – akan mendapat berita gembira
  • Kelopak mata sebelah kiri bahagian atas – seseorang yang jauh atau lama terpisah teringin nak jumpa kita
  • Kelopak mata sebelah kiri bahagian bawah – akan menangis (akibat berita kurang baik / musibah)
Sini,jm sertakan juga petanda anggota badan kita bergerak-gerak.Jangan percaya sangat ye,cuma untuk pengetahuan semata-mata ::
  • Kelopak mata kanan bergerak = beroleh keamanan
  • Kelopak mata kiri bergerak = melihat perempuan
  • Kelopak mata kiri ke atas bergerak = ada orang akan berjalan jauh
  • Kelopak mata kiri dibawah bergerak = hendak menangis
  • Ekor mata kanan bergerak = menerima kedatangan orang jauh
  • Ekor mata kiri bergerak-gerak = mendapat sedikit kepayahan
  • Biji mata kanan bergerak-gerak = akan menangis dalam bercinta
  • Biji mata kiri bergerak-gerak = gembira di hati
  • Ubun bergerak = berbahagia pada hari tersebut
  • Kening kiri bergerak-gerak = beroleh kelapangan
  • Bibir bawah bergerak = akan menangis
  • Waktu subuh kepala kita bergerak = beroleh kerja yang baik
  • Siku kanan bergerak-gerak = beroleh kebahagiaan.
  • Siku kiri bergerak-gerak = orang yang mengasihi kita akan datang
  • Pelipis telinga bergerak = alami kebahagiaan
  • Telinga bergerak-gerak = berkelahi
  • Kepala bergerak = ada orang menyakiti hati kita
  • Kepala bergerak ke kiri = beroleh kebesaran
  • Bahu kanan bergerak-gerak = harta hendak datang
  • Bahu kiri bergerak-gerak = bakal berjumpa pembesar/ketua
  • Lengan kanan bergerak-gerak = akan sakit kepala
  • Lengan kiri bergerak-gerak = beroleh harta
  • Pipi kanan bergerak-gerak = alamat sakit mata
  • Pipi kiri bergerak-gerak = sentiasa bahagia
sumber dari Laman Seri > > > cerita dari hati

     SWEET LOVE DARI JM (@_@)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Animasi bunga api berterbangan di blog

Langkah 1
Copy kode dibawah ini.

<script src='https://sites.google.com/site/jeritanblog/javascript/a_blue.js' type='text/javascript'/></script>


(blue = boleh tukar mengikut warna kegemaran anda)



Langkah 2
Cara Pemasangan.
1. Login ke Blogger, Klik Design 
2. Pada Elemen Halaman, klik Add Gadget di lokasi yang Anda ingin letak 
3. Pilih HTML/Javascript

4. Copy paste code HTML diatas ke dalam Html/javasript dan save.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Animasi bubble berterbangan di blog

Langkah 1
Copy kode dibawah ini.

<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/jeritanblog/javascript/bubble.js"></script>

Langkah 2
Cara Pemasangan.
1. Login ke Blogger, Klik Design 
2. Pada Elemen Halaman, klik Add Gadget di lokasi yang Anda ingin letak 
3. Pilih HTML/Javascript

4. Copy paste code HTML diatas ke dalam Html/javasript dan save.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DOA KESEJAHTERAAN

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SEGMEN BAGI PI - www.penbiru.com =TAMAT=

BannerFans.com

SEGMEN BAGI PI - www.penbiru.com



KLIK BANNER
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Big GiveAway by CikguFizi, Fizgraphic.com, Kisahemasputih.com, Duniashida.com & Aimancool.com =TAMAT=

BannerFans.com

SALAM 1 MALAYSIA

Assalamualaikum...  

  

Jom kekawan kita join segmen dari Fiz ni memang banyak hadiah-hadiah menariknya pada yang nak join tekan sini yer...di bawah ni hadiah-hadiah yang bakal dimiliki pada peserta yang berjaya nanti...


Hadiah-Hadiah yang bakal pemenang terima adalah :

Topup RM5 (celcom/maxis/digi) x 32 pemenang (cikgu fizi)
Bizcard (4box) x 2 pemenang (fizgraphic.com)
sticker x 5 pemenang (aimancool.com)
Button badge x 5 pemenang (duniashida.com)
T-shirt Blogger x 2 pemenang (kisahemasputih.com)

Siapa yang bakal Menerima Hadiah Menarik ini : 

Top Referrel x 1 (BizCard 2box)
4 Pemenang Utama Berdasarkan entri dan blog
Topup + BizCard 2box
Topup + Sticker
Topup + Button Badge
Topup + T-Shirt Blogger

Selebihnya menggunakan random yang bertauliah dan adil 
Topup RM5 x 28 pemenang
Sticker x 4 pemenang
Button Badge x 4 pemenang
T-Shirt x 1 pemenang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO : Apabila lelaki iron baju

SALAM BUAT SEMUA. TAK SEMUA LELAKI BEGINI TAU.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO : Bang Bang Boom : Fida Kenakan Zuan Melodi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VIDEO : KISAH PELAJAR UIA MIMPI JUMPA RASULULLAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KE ARAH KESEMPURNAAN HIDUP...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DOA KU






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DOA KETIKA PANAS / DEMAM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow Me Follow U =TAMAT=

BannerFans.com

Nak join???Tekan Banner di atas

Bermula 5 Februari hingga diberitahu kemudian,,,
Cepat2 join sementara tarikh tutup belum diumumkan,,,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

susahnya nak puaskan hati orang....

KU PETIK DARI : MY ALL
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Segmen Saya Follow U,U Follow Me By mselim3 =TAMAT=

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AGAMA : KENAPA KITA DIPERTEMUKAN DENGAN ORANG YANG SALAH?





Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.
Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA.. via
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DOA UNTUK KETENANGAN HATI DI PAGI HARI..






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CINTA : Buat pengubat hati yang rindu

Janganlah DITANGISI perpisahan dan kegagalan bercinta .. Kerana hakikatnya jodoh ITU BKN ditangan Manusia .. Atas kasih sayang Allah jua Kita bertemu dengannya dan Atas limpahan kasihNya jua Kita dipisahkan Bersama Hikmah yang Tersembunyi ..

Dan dipulangkan Allah rindu Pada hambanya, Allah Akan Mengirim Sebuah Hadiah Istimewa Melalui Malaikat Jibril Yang isinya ADALAH PEPERIKSAAN ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

COOL : STREET ART - HASIL LUKISAN 3D (27 gambar).


Tahukah anda apa maksud gaya lukisan 3D? 3D mengandungi kelebaran, ketinggian dan kedalaman. Lukisan 3D membuatkan sesuatu lukisan itu menjadi realiti dan seolah-seolah boleh dipegang dan dirasai. Untuk mendapatkan lukisan 3D ini, memerlukan teknik lukisan yang betul bagi menghasilkan lukisan tersebut.
Jom layan hasil lukisan 3D yang betul-betul menarik kat bawah ni...






































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jomlah Join Contest Blog Kakinakl.com =TAMAT=

BannerFans.com

Contest "Jomlah Join Contest Blog Kakinakl.com" adalah anjuranwww.kakinakl.com

DUA TIGA SI HITAM MANIS.
MANA NAK SAMA SI AYAM SERAMA,
SENYUMAN KAK INA SUNGGUH MANIS,
MEMBUAT SAYA RASA TERGODA,

CONTEST KAK INA AMAT MENARIK,
MARI SAMA-SAMA KITA IKUTI,
SEYUMAN KAK INA HATI TERTARIK,
CANTIK BAHASANYA SAYA TERPATRI,

JOMLAH "JOIN CONTEST BLOG Kakinakl.com" INI,
BUKAN TAWARAN MENJADI PENYERI,
IKATAN SIRATURAHIM SESAMA INSANI,
SESAMA BLOGGER DULU DAN KINI.

Contest "Jomlah Join Contest Blog Kakinakl.com" adalah anjuran www.kakinakl.com bersama eyriqaz , , kutooobamboo, dan jaakechik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MINI SEGMEN BY SAYA =TAMAT=

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SEGMEN – Blogger i2 Sahabat ku =TAMAT=

BannerFans.com





ASSALAMUALAIKUM SALAM SEJAHTERA,
SALAM DARIKU UNTUK SEMUA,
*SEGMEN - Blogger i2 Sahabatku* SEGMEN BERSAMA,
SEBAGAI PENGHUBUNG SIRATULRAHIM BERSAMA.

SALAM DARIKU UNTUK SEMUA,
WALAU PUN JAUH ENTAH DIMANA,
SEMOGA SEGMEN INI MENJADI PENANDA,
IKATAN CINTA BLOGGER SEMUA,

USAHA MU SAHABAT AMAT MULIA,
AGAR TAK KENAL DAPAT BERSAMA,
BERKENALAN SAMPAI BERGEMBIRA,
MARI SEMUA MENYOKONGNYA.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...